Nadziane roladki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi oczyscić, lekko rozciąc przez pól i dobrze je rozbić uwarzajac by nie przedziórawić mięsa, tworząc duży ,,placek" mięsa.Opruszyć podanymi przyprawami, oprócz tymianku. Na środku każdej piersi ułozyc po 2 plasterki sera żółtego nastepnie kilka pasków papryki czerwonej oraz po jednym posiekanym ząbku czosnku. Posypać tymiankiem. Zawinąć w roladki. Można je związać nićmi spożywczymi, by się nie otwarły podczas smażenia. Każdą roladkę obtoczyć w rozkłoconym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju, na poczatku na mniejszym ogniu, pod koniec ogień można zwiększyć. Podawać z ziemniakami i dowolna surówką. Smacznego.
Porady
Można je także przygotować na parze i do środka dodać dla urozmaicenia ogórki konserwowe.
Komentarze