Nadziane schabowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam połączenie sera i mięsa. A jeśli dorzucę do tego bakalie, to nie trzeba mi nic więcej do szczęścia.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 porcje:

    2 grubsze plasterki schabu
    4 plastry sera
    4 łyżki łuskanego słonecznika

    3 łyżki mąki
    jajko
    bułka tarta
    przyprawy
    olej

Nadziane schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schabowe nacieramy przyprawami i przez woreczek cieniutko rozbijamy.
    Na całości mięsa kładziemy ser, na jednej połowie robimy delikatny dołeczek i wsypujemy słonecznik. Przykrywamy drugą połową z plasterkiem sera i delikatnie zbijamy boki, by nic nie wyleciało:)
    Panierujemy jak normalnego kotleta w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na małym ogniu na złocisty kolor.

Porady

Użyłam sera Salami wędzone, ma charakterystyczny smak, który ja uwielbiam:)

Komentarze

Podobne przepisy