Nadziewana kajzerka

0 (0 ocen)

Pożywne śniadanie lub kolacja.

Składniki:

  • 1 bułka
    Kawałeczek masła
    Ząbek czosnku
    Kawałek cebuli
    2-3 plasterki szynki
    1 jajko
    Szczypiorek do posypania
    Sól i pieprz
    Garść startego żółtego sera

Nadziewana kajzerka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcinamy czubek kajzerki a resztę ugniatamy tak by powstała dziurka.
    Topimy masło i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w kostkę i przeciśnięty czosnek. Dodajemy szynkę. Smarujemy nadzieniem z patelni bułkę. Wbijamy jajko, posypujemy sola i pieprzem. Można wymieszać. Ustawiamy piekarnik na 180° i wkładamy bułkę gdy już sie nagrzeje. Po ok. 15 min gdy białko się zetnie posypujemy serem. Pozostawiamy do rozpuszczenia sie sera i wyciągamy. Posypujemy szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy