Nadziewana papryka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Nadziewane warzywa to super pomysł na obiad. Szybkie, proste i zdrowe w przygotowaniu a do tego daje nam możliwość do eksperymentowania. Oto mój pomysł na papryczkę

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    jajko
    6 papryk czerwonych
    35 dag pieczarek
    1 woreczek ryżu
    5 łyżek ketchupu pikantnego
    sól, vegeta pikantna, ewentualnie papryka ostra

Nadziewana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według instrukcji
  • 2. Pieczarki obieramy, płuczemy kroimy na grubsze plastry i podsmażamy z solą i pieprzem na patelni ( około 10 minut)
  • 3. Mięso przerzucamy do miski, dodajemy jajko, ugotowany ryż, i podsmażone pieczarki - przyprawiamy do smaku
  • 4. Paprykę myjemy, ścinamy górę ( kapelusik zostawiamy), wydrążamy środek.
  • 5. Solimy delikatnie paprykę wewnątrz i wkładamy farsz
  • 6. Papryki układamy na wyłożonej papierem blaszce (bez kapelusików). Wkładamy do piekarnika na około 60 minut/180C. Kapelusiki nakładamy na ostatnie 12-15 minut pieczenia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy