Nadziewana Tortilla

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wyjątkowa potrawa dla osób ceniących smaki z różnych stron świata

  • 15 min

Składniki:

  • 1kg mięsa mielonego(z szynki lub łopatki),1 papryka czerwona,1 cebula,pół puszki fasoli czerwonej,pół puszki kukurydzy,puszka obranych pokrojonych pomidorów,pieprz,sól,papryka ostra,3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,opakowanie startej mozzarelli,6 placków tortilla,oraz sos czosnkowy,oliwa do smażenia.

Nadziewana tortilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną w kostkę cebulę wrzucamy na gorący tłuszcz.Chwilę smażymy,po czym dodajemy mięso i pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną.Mieszamy i smażymy kilka minut.Następnie dodajemy kukurydzę oraz czerwoną fasolę,a na samym końcu puszkę pomidorów.Smażymy do momentu zmiękczenia produktów,po czym przyprawiamy solą,pieprzem i ostrą papryką.
  • 2. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.Gotowe placki tortilla nadziewamy farszem,zwijamy w rulonik,po czym wkładamy wszystkie po kolei do wysmarowanego naczynia żaroodpornego.Całość polewamy gotowym sosem czosnkowym,oraz posypujemy startą mozzarellą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy