Nadziewane bułeczki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bułeczkowe wariacje.

  • 10 min

Składniki:

  • bułki 2 sztuki
    pieczarki 6 sztuk
    cebula 1/2 sztuki
    ogórki konserwowe 3 sztuki
    pomidor 1 sztuka
    szynka 3 plastry
    ser 4 plastry
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    majonez 1 łyżka
    ketchup wg uznania
    masło 2 łyżki

Nadziewane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki podzielić na połowy. Połówki przeciąć nożem na pół nie docinając do końca.Można wydrążyć troszkę środka.

    Pieczarki umyć, pokroić w plastry, przesmażyć na maśle. Dodać obraną i drobno pokrojoną cebulę. Dodać też pokrojone w kostkę ogórki, wymieszać, wyłączyć gaz, dodać ser pokrojony w ślimaczki i szynkę oraz pomidory pokrojone w kostkę. Wymieszać doprawić do smaku. Można dodać majonez.

    Bułki opiec w piekarniku i w gorące nakładać przygotowany farsz, polać ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy