bułki 2 sztuki
pieczarki 6 sztuk
cebula 1/2 sztuki
ogórki konserwowe 3 sztuki
pomidor 1 sztuka
szynka 3 plastry
ser 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 1 łyżka
ketchup wg uznania
masło 2 łyżki
Nadziewane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułki podzielić na połowy. Połówki przeciąć nożem na pół nie docinając do końca.Można wydrążyć troszkę środka.
Pieczarki umyć, pokroić w plastry, przesmażyć na maśle. Dodać obraną i drobno pokrojoną cebulę. Dodać też pokrojone w kostkę ogórki, wymieszać, wyłączyć gaz, dodać ser pokrojony w ślimaczki i szynkę oraz pomidory pokrojone w kostkę. Wymieszać doprawić do smaku. Można dodać majonez.
Bułki opiec w piekarniku i w gorące nakładać przygotowany farsz, polać ketchupem.
Komentarze