Nadziewane kiełbaski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulkę szklimy na patelni, następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Studzimy. W misce roztrzepujemy jajko ze śmietaną i łyżeczką curry, odrobinę dosalamy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy zimne pieczarki z cebulą i potarkowany ser
Z kiełbas wycinamy małe paski mięsa, tworząc kieszonkę. Układamy je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Następnie nadziewamy farszem. Jeśli zostaje nam farsz, można polać nim kiełbasy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Po upływie tego czasu kładziemy na wierzch plastry pomidora a na nie plastry żółtego sera. Zapiekamy jeszcze 10 min
Porady
Nie nadają się tu kiełbasy które są mocno zbite i maja twardą skórę.
Komentarze