Nadziewane papryczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Potrawa w sam raz dla smakoszy papryki, którzy mogą zasmakować ją w innej odsłonie.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 duże papryki
    pieczarki
    ryż
    starty ser żółty
    mięso mielone wieprzowe

Nadziewane papryczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy oraz wydrążamy środki. W tym samym czasie w osolonej wodzie gotujemy ryż. Na dwóch osobnych patelniach smażymy pieczarki oraz mięso mielone. Usmażone pieczarki dajemy do wydrążonych papryczek, posypując startym serem żółtym. Ryż mieszamy z usmażonym mięsem, przyprawiamy pieprzem i solą i również dodajemy do papryczek. Na koniec całość jeszcze raz posypujemy żółtym serem i wkładamy do piekarnika na 20 minut. Pieczemy w 180 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy