Nadziewane papryki

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przepis zna pewnie każdy :) Polecam, szczególnie w sosie pomidorowym!

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka czerwona, zielona, żółta po 1 szt.: 3 sztuki
    - mięso mielone: 300 gramów
    - cebula drobno posiekana: 1 sztuka
    - czosnek (ząbek): 3 ząbki
    - pomidory w puszce: 1 puszka
    - sól, pieprz, oregano, papryka słodka, ostra, czosnek gran.: 1 szczypta

Nadziewane papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć i wyciąć głąba i zostawić, aby później móc przykryć nasze papryki.

    Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawami i 1 ząbkiem czosnku. Nadziewać paprykę. Papryki wsadzić do naczynia i podlać wodą i postawić na ogniu. Gotować pod przykryciem. W osobnym garnku przygotować sos pomidorowy (puszkę pomidorów wrzucić do garnka, dodać 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, oregano - zagotować i odparować). Pod koniec gotowania papryki, zalać je sosem pomidorowym i gotować na małym ogniu.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy