Nadziewane pieczarki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pieczarki są idealną przystawką. Ich przygotowanie nie jest czasochłonne, za to smak znakomity. Przepis przysłała Maria Kuca

  • Łatwy

Składniki:

  • - Żółty ser: 15 dekagramów
    - szynka: 15 dekagramów
    - pieczarki (duże): 3 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - Czerwona papryka: 0.5 sztuki
    - olej: 2 łyżki
    - bazylia (drobno posiekane): 1 łyżeczka
    - natka pietruszki (drobno posiekana): 1 łyżeczka
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty

Nadziewane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki dokładnie oczyszczamy.
    Odcinamy trzonki,
    a kapelusze lekko wydrążamy.
  • 2. Szynkę, cebulę, paprykę
    i trzonki pieczarek drobno kroimy.
    Z oleju, soli, pieprzu, bazylii
    i natki pietruszki przyrządzamy
    sos. Pieczarki wypełniamy
    nadzieniem i polewamy sosem.
    Posypujemy serem startym na
    tarce o drobnych oczkach i zawijamy
    w folię. Grillujemy około
    20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy