Nadziewane pieczarki

0 (0 ocen)

Pyszne

Składniki:

  • 10 dużych pieczarek
    2 łyżki masła
    1 kostka rosołowa
    1 pomidor
    1 mały ogórek
    50 g serka kanapkowego, naturalnego
    pietruszka
    szczypiorek
    sól, pieprz
    grzanki

Nadziewane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki czyścimy, usuwamy trzonki i podsmażamy na maśle kilka minut z każdej strony.
    Po czym zalewamy je bulionem i dusimy kolejne 5 minut. Osączamy.
  • 2. Pomidory i ogórki kroimy w kosteczkę, zieleninę siekamy, całość łączymy z serkiem i doprawiamy.
  • 3. Pieczarki napełniamy nadzieniem i dekorujemy grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy