Nadziewane roladki schabowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Schab faszerowany pastą z suszonych pomidorów oraz wędzonym serem. Duszony w warzywach. Niebo w gębie :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    4 łyżki pasty z suszonych pomidorów
    10 pieczarek
    ¼ papryki czerwonej
    4 paluchy sera wędzonego
    4 łyżki mąki
    1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię
    sól, pieprz
    nić spożywcza

Nadziewane roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety smarujemy pastą z suszonych pomidorów 1. Schab oprószamy sola i pieprzem, rozbijamy na cieniutkie kotlety. Smarujemy każdy pastą z suszonych pomidorów.
  • Nadzienie na roladki 2. Pieczarki kroimy w talarki i delikatnie podduszamy. Układamy je na każdym kotlecie, a następnie na jednym boku kładziemy pasek papryki oraz paluch serowy. Zawijamy boki do środka, a następnie zwijamy na kształt roladki. Oplatamy nicią i mocno wiążemy.
  • Roladki obtaczamy w mące 3. Każdą roladkę obtaczamy w mące i obsmażamy bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej głębokiej patelni.
  • Dusimy roladki ok 40 minut 4. Obsmażone podlewamy wodą i dusimy bez przykrycia ok 40 minut, obracając je co jakiś czas. Jeśli potrzeba dolewamy odrobinę wody.
  • Dodajemy warzywa 5. Do roladek wsypujemy opakowanie mrożonych warzyw na patelnię i dusimy ok 15 minut, do momentu aż woda całkowicie odparuje. Jeśli chcemy możemy delikatnie posolić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy