Nadziewane roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab oprószamy sola i pieprzem, rozbijamy na cieniutkie kotlety. Smarujemy każdy pastą z suszonych pomidorów.
2.Pieczarki kroimy w talarki i delikatnie podduszamy. Układamy je na każdym kotlecie, a następnie na jednym boku kładziemy pasek papryki oraz paluch serowy. Zawijamy boki do środka, a następnie zwijamy na kształt roladki. Oplatamy nicią i mocno wiążemy.
3.Każdą roladkę obtaczamy w mące i obsmażamy bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej głębokiej patelni.
4.Obsmażone podlewamy wodą i dusimy bez przykrycia ok 40 minut, obracając je co jakiś czas. Jeśli potrzeba dolewamy odrobinę wody.
5.Do roladek wsypujemy opakowanie mrożonych warzyw na patelnię i dusimy ok 15 minut, do momentu aż woda całkowicie odparuje. Jeśli chcemy możemy delikatnie posolić.
Komentarze