Nadziewane skrzydełka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem mężatką i mamą 15-letniego Bartka. Uwielbiam patrzeć, jak mąż i syn wcinają moje smakołyki.

Składniki:

  • ● 10 skrzydełek z kurczaka
    ● 30 dag mielonego mięsa
    ● 6 pieczarek
    ● natka pietruszki
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa do kurczaka
    ● 2 jajka
    ● olej
    ● bułka tarta
    ● 2 ząbki czosnku

Nadziewane skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy, osuszamy
    i usuwamy kości. Oprószamy
    przyprawą do kurczaka
    i odstawiamy na kilka minut.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy,
    kroimy w kostkę i podsmażamy
    na oleju. Czosnek przeciskamy
    przez praskę, natkę
    siekamy. Dodajemy z pieczarkami
    do mielonego mięsa.Doprawiamy solą i pieprzem.
    Mieszamy.
  • 3. Skrzydełka obficie napełniamy
    farszem. Obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce.
    Smażymy na oleju na złoto,
    a następnie pieczemy ok.
    45 minut w temp. 180 °C.

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy