Nadziewane ziemniaki z filetem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki myjemy i cienko obieramy. Gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Przekrawamy wzdłuż na pół, środki wydrążamy.
2.Szynkę kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i smażymy na oleju. Połowę mieszamy z pokrojonym miąższem ziemniaków, szynką
i bułką tartą. Doprawiamy. Faszerujemy ziemniaki.
3.Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy. Obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kładziemy resztę pieczarek i żółty ser. Zapiekamy w temperaturze 180 °C, aż ser się roztopi. Podajemy z ziemniakami. Dekorujemy bazylią, keczupem i pokrojonym w plastry pomidorem.
Komentarze