BROWNIE

0 (0 ocen)

  • 45 min

Idealnie wilgotne, delikatne, no i bardzo szybkie do zrobienia, jak to na brownie przystało.Można przygotować je w klasycznej wersji, można z czekoladą,z orzechami, z liofilizowanymi malinami, karmelem albo popcornem.Każda wersja będzie zachwycać łasuchów!

  • 45 min

Składniki:

  • ( 20×10 )

    Na większą podwajamy składniki

    * czekolada min. 80% kakao – 130 g
    * masło min. 82% – 100 g
    * cukier drobny – 90 g
    * brązowy cukier – 60 g
    * duże jajko – 2 szt
    * wanilia – 1 laska
    * mąka pszenna – 60 g
    * sól morska

Brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Czekoladę i masło umieszczamy w żaroodpornej misce na kąpieli wodnej – gotujemy do rozpuszczenia.

    Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier i ziarenka wanilii, jajka i energicznie mieszamy.

    Wsypujemy mąkę, sól, mieszamy i wylewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.

    Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 35-40 minut.

    Ps. jeśli chcemy dodać kawałki czekolady robimy to w połowie pieczenia.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy