Babeczki z galaretki naprawdę wyglądają uroczo, ale można też je wzbogacić o ulubione owoce, zrobić spód z biszkoptów lub udekorować kremem, bitą śmietaną...
2 godz.
Dla 3 osób
Składniki:
(3 babeczki o dolnej średnicy 10-11 cm)
2 galaretki o dowolnym smaku
1 litr wody
Najprostsze babeczki z galaretki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuścić w gorącej wody i przelać do foremek.
Tak przygotowane ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.
Wyjmowanie galaretkowych babeczek.
Tym razem użyłam plastikowych pojemniczków, więc wystarczyło je delikatnie pościskać, aby galaretka ładnie wyszła.
W przypadku metalowych foremek całość należy na sekundkę włożyć do garnka z wrzątkiem, ale tak, aby gorąca woda nie miała styczności z galaretką.
Komentarze