Pyszne naleśniki z delikatnym smakiem kokosa. Zapach przy smażeniu jest niesamowity.
Porady
Mleko kokosowe zróbcie sami: Potrzebujecie: 2 szklanki wiórek kokosowych 1 litr wody Wiórki kokosowe wsypujemy do wysokiej misy blendera zalewamy 2 szklankami gorącej wody (ale nie wrzącej- zagotowujemy wodę, wystawiamy i po 1 min. dopiero zalewamy wiórki). Odstawiamy na 1 godzinę (możemy zostawić na całą noc). Gdy już wiórki namiękną i odstoją swoje miksujemy pulsacyjnie blenderem. Przekładamy do woreczka lnianego (jeśli nie posiadamy to kładziemy na sito gazę) i odsączamy płyn, mocno wyciskając go. Suche wiórki ponownie przekładamy do misy i zalewamy 2 szklankami ciepłej wody, odstawiamy na 15 min. i miksujemy. Również przekładamy na sito i dokładnie odsączamy płyn.
Komentarze