Naleśnik pasibrzucha

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy zabrakło mi drożdży do pizzy, z reszty składników zrobiłam tę potrawę. Smakowała rodzinie – mężowi i dwojgu dzieciom.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● ok. 1 szkl. mąki
    ● 2 jajka
    ● 200 ml mleka
    ● 1 łyżeczka vegety
    Nadzienie:
    ● 4 plasterki żółtego sera
    ● 4 plasterki szynki
    ● 2 pieczarki
    ● oliwa do smażenia

Naleśnik pasibrzucha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy.
    Kroimy w plasterki. Jajka, mąkę, szklankę
    wody, mleko i vegetę
    miksujemy na dość gęste
    ciasto. Połowę wylewamy na rozgrzaną
    na dużej patelni oliwę.
    Chwilę smażymy.
  • 2. Gdy spód naleśnika się zezłoci,
    wkładamy warstwę sera. Przykrywamy
    plasterkami szynki. Posypujemy
    pieczarkami. Wlewamy
    pozostałe ciasto. Chwilę smażymy
    pod przykryciem. Gdy ciasto
    na wierzchu się zetnie, ostrożnie
    przekładamy na drugą stronę.
    Smażymy na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy