Naleśniki a'la tortilla

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wyśmienite i niedrogo

  • 60 min

Składniki:

  • Naleśniki: 2 szklanki mleka, szklanka wody gazowanej, 3 szklanki mąki, 2 jajka, szczypta soli, łyzka oleju i do smażenia.
    Farsz: 1 opakowanie warzyw na patelnię, 20 dkg szynki lub boczku, 1 mały przecier pomidorowy, przyprawa vegeta, zioła prowansalskie, puszka kukurydzy jesli w warzywach niebyło, cebula.

Naleśniki a'la tortilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki: Wszystko miksujemy i smazymy nalesniki. Szynke lub boczek kroimy w kostke i smazymy z cebulą na smalcu. Dodajemy warzywa i smażymy wg przepisu czyli 15 minut aż będą miękkie, dodajemy przecier, zioła i vegete do smaku.2 łyżki gorącego farszu kładziemy na naleśniki na talerzu i zwijamy jak tortillę.

Porady

Możemy polać keczupem lub dowolnym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy