Naleśniki te wypełnione są słodkim farszem z sera,jabłek i budyniu.Polecam !!!
2 godz.
Składniki:
10-12 usmażonych naleśników
Farsz:
50 dag sera białego zmielonego
2 jabłka obrane i starte na grubej tarce
1 cukier waniliowy(mały)
2 łyżki budyniu w proszku o smaku waniliowym
4 łyżki cukru pudru
1 żółtko(surowe)
Naleśniki agusi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki farszu dokładnie mieszamy.Napełniamy naleśniki serem i składamy w chusteczkę.Naleśniki obsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron po ok.4min. z każdej.Usmażone posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową.
Porady
Naleśniki można podawać z owocami lub dowolnym sosem owocowym.
Komentarze