Naleśniki Agusi

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Naleśniki te wypełnione są słodkim farszem z sera,jabłek i budyniu.Polecam !!!

  • 2 godz.

Składniki:

  • 10-12 usmażonych naleśników
    Farsz:
    50 dag sera białego zmielonego
    2 jabłka obrane i starte na grubej tarce
    1 cukier waniliowy(mały)
    2 łyżki budyniu w proszku o smaku waniliowym
    4 łyżki cukru pudru
    1 żółtko(surowe)

Naleśniki agusi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki farszu dokładnie mieszamy.Napełniamy naleśniki serem i składamy w chusteczkę.Naleśniki obsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron po ok.4min. z każdej.Usmażone posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową.

Porady

Naleśniki można podawać z owocami lub dowolnym sosem owocowym.

Komentarze

Podobne przepisy