Naleśniki budyniowe

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Delikatne i pachnące budyniem waniliowym naleśniki. Świetnie smakują z musem rabarbarowym!

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 ml mleka,
    opakowanie budyniu waniliowego,
    5 dużych łyżek mąki pszennej,
    jajko,
    łyżka oleju,
    2 łyżki cukru

Naleśniki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko mieszamy razem z jajkiem i olejem. Dodajemy przesypane przez sito mąką oraz budyń, na samym końcu cukier. Mieszamy za pomocą trzepaczki lub miksujemy do połączenia się składników.
    Odstawiamy na 15 - 20 minut.
    Smażymy na mocno rozgrzanej patelni na lekko złocisty kolor z obu stron.

Komentarze

Podobne przepisy