Naleśniki faszerowane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Moja pierwsza potrawa którą sama przygotowałam.Pyszna :)

  • 30 min

Składniki:

  • 4jajka
    0,5l mleka
    0,5 kg mąki
    wegeta 1 łyżeczka
    papryka słodka1 lyżeczka
    złocista przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka
    suszona pietruszka 1łyzeczka
    szczypta soli
    6 parówek
    12 plastrów sera żółtego
    bułka tarta

Naleśniki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Oliwia 1. 2 jajka,mleko,mąkę mieszamy mikserem w misce.Dodajemy przyprawy tj.wegete,przyprawę do kurczaka złocistą,sól,pietruszkę suszoną,paprykę słodką wszystko razem mieszamy.Z uzyskanego ciasta smażymy naleśniki na oleju.Do Do każdego naleśnika wkładamy parówkę i dwa plasterki sera żółtego,zawijamy.Pozostałe jajka roztrzepujemy na talerzu.Naleśniki z nadzieniem maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor z obu stron.
    RADA:Podajemy z ketchupem.

Porady

Podajemy z ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Faszerowane pomidorowe naleśniki