Naleśniki kokosowe bezglutenowe

0 (0 ocen)

Są proste do przygotowania, chrupiące, mocno kokosowe i słodziutkie. Możemy je podać z owocami egzotycznymi: bananem, kiwi, ananasem – będą świetnie pasowały.

Składniki:

  • • 2 jajka,
    • 3 łyżki cukru,
    • 1 puszka mleczka kokosowego (400ml),
    • 100g mąki ryżowej,
    • Szczypta soli,
    • Olej do smażenia,
    • Dżem lub konfitura do podania

Naleśniki kokosowe bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki kokosowe bezglutenowe 1. Mleczko kokosowe przelewamy do garnka i podgrzewamy mieszając, aż się rozpuści. Odstawiamy do przestudzenia.
  • Naleśniki kokosowe bezglutenowe 2. Do miski wbij jajka, dodaj cukier, mąkę i mleczko kokosowe, wymieszaj wszystkie składniki tak, aby nie było grudek.
  • Naleśniki kokosowe bezglutenowe 3. Masę odstawiamy pod przykryciem na 30 minut, aby odpoczęła.
  • Naleśniki kokosowe bezglutenowe 4. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy cienki naleśniki po 3-4 minuty z każdej strony.
    Życzę smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy