Naleśniki nadziane kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Naleśniki wypełnione kurczakiem i innymi dodatkami są smaczne, lekkie i zarazem syte. Można podawać je z ulubionym sosem i surówką.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Farsz:
    - 2 cebule
    - kawałek pora
    - papryka czerwona
    - 2 filety z kurczaka
    - kukurydza
    - opakowanie sera mozarella tarkowanego
    - przyprawy

Naleśniki nadziane kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki 1. Filet z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić pieprzem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do kurczaka.
    Cebulę pokroić w większą kostkę, por w pół talarki i podsmażyć na patelni, dorzucić kurczaka i dalej podsmażyć. Dodać paprykę pokrojoną w kostkę i przyprawić ostrą papryką, pieprzem, solą. Farsz musi być pikantny. Dodać 2 ząbki czosnku w plasterki. Przełożyć do miski (bez soków) i dodać opakowanie mozarelli (odłożyć troszkę na górę) i pół malutkiej puszki kukurydzy. Wymieszać i nakładać w naleśniki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub blaszki i piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok 25-30min, do zarumienienia.
  • 2. Naleśniki: 1 szkl. mleka, 3 jajka, 1,5 szkl. mąki, troszkę soli, 3 łyżki oleju, 3/4 szkl. gorącej wody, odrobina cukru. Wszystko ze sobą połączyć za pomocą miksera, odstawić na jakieś 30min, po tym czasie jeszcze raz mikserem i smażymy.

Komentarze

Podobne przepisy