Naleśniki orzechowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Gdy znudzą się klasyczne naleśniki...

  • 40 min

Składniki:

  • - 4 jajka
    - 120 ml mleka
    - 3 łyżki miodu lub cukru
    - 100 g prażonych, posiekanych orzechów (np. włoskich czy laskowych)
    - 100 g mąki pszennej
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1 łyżeczka cynamonu
    - szczypta soli

Naleśniki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, mleko i miód zmiksować na puszystą masę. Następnie połączyć ją z mąką, proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą. Miksować do uzyskania jednolitej masy.
  • 2. Dodać orzechy i przemieszać ciasto łyżką.
  • 3. Usmażyć cienkie naleśniki. Najlepiej smakują z czekoladą. Smacznego. :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy