Naleśniki po japońsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Słodkie sushi dla każdego:)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    - Jajko: 1 sztuka
    - mleko: 1 szklanka
    - mąka: 0.5 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    - zielony barwnik spożywczy w proszku: 1 szczypta
    FARSZ:
    - twaróg tłusty w kostce: 100 gramów
    - galaretka agrestowa: 0.5 opakowania
    - galaretka brzoskwiniowa: 0.5 opakowania
    - cukier waniliowy: 1 łyżeczka
    - konfitura wiśniowa: 6 łyżek
    - różowe cukrowe perełki: 3 łyżeczki
    - olej do smażenie: 1 łyżka

Naleśniki po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki po japońsku 1. Jajko, mąkę , mleko, sól i barwnik mieszamy na jednolite ciasto i smażymy naleśniki. Galaretki rozrabiamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia, przekładamy do lodówki, a następnie kroimy w paski. Twaróg rozgniatamy z łyżeczką cukru waniliowego.
  • 2. Na każdym naleśniku układamy warstwę twarogu, paski z galaretki i konfiturę, pozostałą część naleśnika smarujemy odrobina serka (aby się skleił), a potem zwijamy w rulon. Każdy z rulonów kroimy na mniejsze kawałki, które układamy na talerzu i posypujemy cukrowymi perełkami. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy