naleśniki wiśniowo-serowe

0 (0 ocen)

  • 50 min

moje dzieci uwielbiają takie naleśniczki

  • 50 min

Składniki:

  • ciasto naleśnikowe
    1 l mleka
    2,5-3 szkl mąki
    3 łyżki oleju
    2 łyżki cukru
    2 jajka

    Nadzienie
    40 dag białego sera
    1/2 szkl mleka lub słodkiej śmietany
    garść rodzynek
    4 łyżki cukru
    cukier waniliowy

    1 słoiczek dżemu wiśniowego

Naleśniki wiśniowo-serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciast zmiksować. Odstawić na kwadrans,aby zgęstniało. Patelnię posmarować tłuszczem i smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron.
  • 2. Ser zmielić, dodać mleko, cukier,rodzynki. Wszystko wymieszać.
  • 3. Połowę naleśnika posmarować dżemem,a drugą serem. Zawijać w rulonik.

Porady

Rodzynki można sparzyć wrzątkiem,aby zmiękły

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy