Naleśniki z budyniowym twarożkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiamy naleśniki zarówno na słodko jak i na słono.

  • 30 min

Składniki:

  • naleśniki;
    300 ml mleka
    jajko
    5 czubatych łyżek mąki
    szczypta soli
    olej do smażenia

    nadzienie;
    200 g twarogu
    3 duże czubate łyżki ugotowanego budyniu wanilowego
    garść rodzynek
    łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
    1-2 łyżki śmeitany 18%

    polewa:
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    cukier do smaku
    szczypta cynamonu

Naleśniki z budyniowym twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki misuję. Odstawiam na 10 minut. W tym czasie mieszam skłądniki nadzienia i robię polewę. Na patelni smażę cienkie naleśniki. Nakładam porcje nadzienia z zwijam nalesniki w rulony. Polewam jogurtem. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy