Naleśniki z jabłkowo-galaretkowym nadzieniem.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne pachnące jabłkami naleśniki.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    1 szklanka mleka
    1 jajko
    1 cukier waniliowy
    szczypta proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    Nadzienie:
    pół kilo jabłek
    1 galaretka o dowolnym smaku
    cukier do smaku
    Dodatkowo:
    olej do smażenia

Naleśniki z jabłkowo-galaretkowym nadzieniem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zmiksować.Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć naleśniki.
  • 2. Nadzienie:
    Jabłka obrać i pokroić w kostkę,przełożyć do garnka ,dodać odrobinę wody i dusić do miękkości.Pod koniec duszenia wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać,ewentualnie dosłodzić cukrem.Jabłka trochę przestudzić.
  • Gotowe naleśniki. 3. Gotowe nadzienie nakładać na upieczone naleśniki,składać w trójkąty .

Porady

Ja użyłam truskawkową galaretkę,możemy użyć różnego smaku galaretek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy