Naleśniki z kapuścianym farszem

0 (0 ocen)

Naleśniki to zastępstwo dla tradycyjnych krokietów i są przepyszne.

Składniki:

  • 70 dag kapusty kiszonej
    kilka czapek suszonych grzybów
    2 pętka kiełbasy śląskiej
    1 cebula
    2 łyżki margaryny
    1 ząbek czosnku
    przyprawy
    dodatkowo:
    naleśniki
    olej do smażenia

Naleśniki z kapuścianym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki z kapuscianym farszem 1. Usmażyć najzwyklejsze naleśniki ze swojego ulubionego przepisu ( potrzebujemy około 10 sztuk)
  • naleśniki z kapuscianym farszem 2. Kiszoną kapustę ugotować do miękkości osobno obgotować namoczone wcześniej grzyby i wszystko dokładnie odcedzić i odcisnąć z nadmiaru wody.
    Kapustę i grzyby drobno posiekać ja robię to przy pomocy robota, kiełbasę obrać ze skórki i też przy pomocy robota posiekać tak jak kapustę i grzyby.
  • naleśniki z kapuscianym farszem 3. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na margarynie, następnie dodać ją razem z kiełbasą do kapusty, dołożyć czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy sól i pieprz do smaku oraz szczyptę suszonego tymianku, dokładnie wymieszać.
  • naleśniki z kapuscianym farszem 4.
    Naleśniki smarować cienką warstwą przygotowanego farszu i ciasno zwinąć.

    Na patelni rozgrzać niewielka ilość oleju i podsmażyć na złoty kolor z obu stron ( naleśniki mają być dobrze rumiane i chrupiące bo wtedy sa najlepsze) podawać gorące prosto z patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy