Naleśniki z kapustą i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne naleśniki z kapustą, pieczarkami, kiełbaską oraz podsmażoną na złoto cebulką. Bardzo smaczne i proste danie :)

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    około 50 dag mąki
    mleko
    sól
    2 jajka

    farsz:
    2 średnie cebule
    20 dag kiełbasy najlepiej wędzonej
    30 dag pieczarek
    50 dag kapusty kiszonej
    przyprawy


Naleśniki z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto naleśnikowe:
    Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe, tak aby nie było za rzadkie, doprawić do smaku. Usmażyć naleśniki.
  • 2. Farsz:
    Cebulkę pokrojoną na drobno podsmażamy na patelni wraz z kiełbasą pokrojoną w kosteczkę, do momentu aż cebula będzie miała złoty kolor. Następnie dodajemy starte na grubszych oczkach pieczarki oraz posiekaną kapustę kiszoną. Wszystko razem smażymy jeszcze około 20 minut, mieszając. Na koniec doprawiamy do smaku.
  • 3. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy. Najlepiej smakują podsmażane.
    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy