Naleśniki z kaszanką i pieczarkami

0 (0 ocen)

Naleśniki to nie tylko słodki deser,ale także fajna podstawa do dania na ostro

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody gazowanej
    3 łyżki oleju
    sól
    0,5 kg kaszanki
    30 dkg pieczarek
    2 cebule

Naleśniki z kaszanką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebule kroimy na mniejsze części,podsmażamy.Kaszankę obieramy ze skóry i dodajemy do pieczarek i cebuli,wszystko razem mieszamy dokładnie i smażymy.Odstawiamy do wystygnięcia.
    Następnie robimy ciasto naleśnikowe.
    Do wysokiego naczynia wlewamy mleko,wodę,olej,wsypujemy mąkę,wbijamy jajka i odrobinę solimy.Wszystko razem mieszamy mikserem.Z gotowego ciasta smażymy naleśniki.
  • Naleśniki z kaszanką i pieczarkami 2. Na każdy naleśnik wykładamy farsz z kaszanki z pieczarkami i cebulą i zawijamy.

Porady

Gotowe zwinięte naleśniki z farszem możemy podsmażyć jeszcze na patelni. Ja na drugi dzień odgrzałam naleśniki z kaszanką na grillu i były wyśmienite.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy