Naleśniki z kaszanką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki i cebule kroimy na mniejsze części,podsmażamy.Kaszankę obieramy ze skóry i dodajemy do pieczarek i cebuli,wszystko razem mieszamy dokładnie i smażymy.Odstawiamy do wystygnięcia.
Następnie robimy ciasto naleśnikowe.
Do wysokiego naczynia wlewamy mleko,wodę,olej,wsypujemy mąkę,wbijamy jajka i odrobinę solimy.Wszystko razem mieszamy mikserem.Z gotowego ciasta smażymy naleśniki.
2.Na każdy naleśnik wykładamy farsz z kaszanki z pieczarkami i cebulą i zawijamy.
Porady
Gotowe zwinięte naleśniki z farszem możemy podsmażyć jeszcze na patelni.
Ja na drugi dzień odgrzałam naleśniki z kaszanką na grillu i były wyśmienite.
Komentarze