Naleśniki z łososiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pomysł spontaniczny, na szybką przystawkę. Jest idealna kiedy spodziewasz się gości. Możesz podawać na ciepło lub na zimno. Obie wersje są równie smaczne.

  • 45 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    2 jajka
    1 szkl. mąki pszennej
    1,5 szkl. mleka
    0,5 szkl. wody mineralnej
    sól

    Farsz:
    1 opak. serka Tartare Borowikowy Las
    6 plastrów łososia wędzonego
    koperek
    cebulka prażona

Naleśniki z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepujemy razem z mlekiem i wodą. Dodajemy mąkę i sól. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 15 min. Po tym czasie smażymy naleśniki na patelni z odrobiną oliwy (ja smażyłam bez).
  • 2. Usmażone naleśniki smarujemy serkiem, posypujemy posiekanym koperkiem oraz cebulką. Nakładamy kawałki łososia i zwijamy w roladę.
  • 3. Jeśli chcemy podawać naleśniki na ciepło możemy odgrzać je na patelni lub w piekarniku a następnie pokroić na mniejsze kawałki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy