Naleśniki z marmoladą jabłkową

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Owoce sezonowe na obiad.

  • 1 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szklanki mąki
    1,5 szklanki mleka
    100 ml wody
    1 jajko
    4 łyżki cukru
    kilka kropli esencji waniliowej

    Marmolada:
    6 papierowek lub szarych renet
    4 łyżki wody
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka soku z cytryny

Naleśniki z marmoladą jabłkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Wszystkie składniki wkłdamy do miski i miskujemy na gładką masę.
    Nastepnie smażymy naleśniki.

    Marmolada:
    Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w plastry, wkladamy do rondla dodajemy wodę i sok z cytryny - smażymy.
    Gdy jabłka się rozpadną dodajemy cukier.

    Przygotowaną marmoladą przekładamy wcześniej usmażone naleśniki.

    Smacznego:-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy