Nalesniki z miesem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Nalesniki:
Wszystkie skłądniki zmiksowac na gładką mase.Ciasto powinno miec dosc rzadką konsystencje.Smazyc z jednej strony na rumiano, z drugiej na blado,poniewaz nalesniki beda jeszcze obsmazane przed podaniem.
2.Mieso po oplukaniu kroimy w kostke.
Wrzucamy do garnka, zalewamy woda, tak zeby mieso bylo przykryte.
Dodajemy obrane cebule i czosnek.Wrzucamy przyprawy i gotujemy na malym ogniu do miekkosci-ok 2 godziny.
Mieso studzimy i odcedzamy.
Mielimy wraz z ugotowana cebula, jesli mieso bedzie zbyt suche wtedy dodajemy wywaru z gotowania.
Doprawiamy sola , pieprzem i magą.Smarujemy nalesniki.
Przed podaniem podsmazamy na oleju.
Porady
Do ciasta nalesnikowego mozemy dodac posiekana natke pietruszki.
Do nalesnikow podajemy barszcz czerwony.
Komentarze