Naleśniki z mięsem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 3 osób

Świetny sposób na wykorzystanie rosołowego mięsa. Smaczne i sycące danie.

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • NALEŚNIKI:
    1 szklanka mleka
    1 szklanka mąki
    1 jajo
    szczypta soli

    FARSZ:
    500 g mięsa z rosołu
    1 duża cebula
    1 jajo
    sól
    pieprz

    sos chilli
    olej do smażenia

Naleśniki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rosołowe mielimy (jeśli z kością to wcześniej ją usuwamy). Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dodajemy do mięsa wraz z jajkiem, solą, pieprzem i mieszamy.
  • 2. Mąkę, mleko, jajko i sól zmiksować i wysmażyć naleśniki na jasno.
  • 3. Farsz wykładamy na naleśniki i zawijamy. Ponownie podsmażamy na złoto. Podajemy polane sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy