Naleśniki z mięsem i grzybami

0 (0 ocen)

Nie wiecie co na kolacje ?A może naleśniki z mięsem i grzybami

Składniki:

  • Naleśniki
    - 1 szklanka mleka
    - 1,1/3 szklanki mąki
    - 3 jajka
    - szczypta soli
    - olej
    Nadzienie
    - 40 dag mięsa z obiadu np udka
    - 6 pieczarek
    - 1/2 papryki żółtej
    - 1/2 papryki czerwonej
    - 1/2 pora
    - 2 łyżki śmietany
    - 1 łyżka masła
    - kilka łyżek oleju

Naleśniki z mięsem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki
    - do mleka dać jajka miksując dosypywać mąki na koniec dodać 2 łyżki oleju i szczyptę soli odstawić na chwilę
  • 2. Nadzienie
    - Mięso pokroić na małe kawałki Na patelni rozpuścić masło dodać kilka łyżek oleju Podsmażyć por pokrojony w paski dodać pieczarki pokrojoną w kostkę paprykę i mięso dusić wszystko pod przykryciem na małym ogniu do odparowania wody doprawić solą i pieprzem dodać 2 łyżki śmietany Farszem nadziewać naleśniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy