Naleśniki z parówkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki i tani pomysł na obiad lub kolację

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 1 szkl. wody mineralnej gaz.
    - 1 szkl. mleka
    - 1.5 szkl. mąki pszennej
    - jajko
    Farsz:
    - 4 parówki typu berlinki
    - 20 dag sera
    - ketchup
    Ponadto:
    - bułka tarta
    - 2 jajka

Naleśniki z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowywanie 1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest za rzadkie dodajemy troszkę mąki. Następnie smażymy naleśniki. Ja smażę naleśniki bez dodawania tłuszczu na patelni do naleśników. Parówki kroimy wzdłuż, ser ścieramy na tarce. Na usmażonym naleśniku układamy połówkę parówki, ser i polewamy ketchupem. Następnie zawijamy w rulon, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Pozostałe naleśniki robimy analogicznie. I gotowe :-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy