Naleśniki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ciasto naleśnikowe możemy wzbogacić różnymi dodatkami. Pomysłów jest wiele i każdy z nas ma swoje ulubione kombinacje smakowe. Dzisiaj zapraszam na naleśniki z pieczarkami.

  • 40 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    1 szklanka mąki
    szczypta soli
    2 łyżeczki cukru waniliowego

    Farsz:
    30 dag pieczarek
    1 opakowanie sosu borowikowego Knorr
    1 marchewka
    1 mała cebula
    sól
    pieprz

Naleśniki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nalśniki
    Wszystkie składniki miksujemy i smażymy naleśniki z obu stron na złocisty kolor.
  • 2. Farsz
    Pieczarki myjemy, obieramy i drobno kroimy. Na patelni przesmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pieczarki i startą ma tarce marchewkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Na każdym naleśniku rozsmarowujemy przestudzony farsz i zwijamy jak gołąbki.

    Sos borowikowy przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.

    Naleśniki podajemy podgrzane na suchej patelni i polane sosem borowikowym.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy