Naleśniki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować ciasto naleśnikowe : mąkę wymieszać z jajkami, maślanką, szczyptą soli i proszku do pieczenia. Przykryć, odstawić w chłodne miejsce. Pieczarki pokroić na połówki, obsmażyć na maśle. Dymkę oczyścić, pokroić na małe kawałki, wrzucić do pieczarek, smażyć kilka minut, podlać 1/2 szklanki wody. Przyprawić na pikantnie pieprzem, solą i papryką. Zagotować. Pestki słonecznika zrumienić na patelni, przełożyć na talerz, wystudzić. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć naleśniki. Następnie wypełnić je farszem pieczarkowym, złożyć na pół. Posypać prażonymi pestkami słonecznika. Danie udekorować natką pietruszki. Podawać na gorąco.
Komentarze