Naleśniki z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dla wielbicieli naleśników i nie tylko...

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    0,5 l mleka
    szczypta soli
    szczypta cukru
    2 łyżki mąki z cieciorki
    1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
    4 jajka

    Farsz warzywny:
    1/2 główki młodej kapusty
    1 marchewka
    1 jabłko
    pęczek szczypiorku
    1 cebula
    sól
    pieprz
    olej

Naleśniki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać. Smażyć naleśniki.
  • 2. Kapustę poszatkować, dodać startą marchewkę, jabłko, posiekany szczypiorek i cebulę. Całość doprawić solą, pieprzem i odrobiną oleju. Nakładać farsz na naleśniki i złożyć na 4 części.

Porady

Naleśniki podajemy na zimno z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy