Naleśniki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczny i zdrowy pomysł na bezmięsny obiad :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • naleśniki:
    150 g mąki
    1 jajko
    1 łyżeczka soli
    woda
    nadzienie:
    200 g szpinaku
    100 g sera feta
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 kulka mozzarelli light
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie, słodka papryka

Naleśniki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć 6 naleśników.
    Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na patelni spryskanej olejem. Dodać szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć do odparowania nadmiaru płynu. Szpinak rozłożyć na naleśnikach i ułożyć na nim kawałki pokruszonej fety. Naleśniki złożyć na cztery i ułożyć na średnio rozgrzanej patelni. Podsmażyć i przewrócić. Posypać mozzarellą, papryką i ziołami, przykryć i smażyć do rozpuszczenia sera. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy