Naleśniki ze szpinakiem i fetą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Naleśniki idealnie nadają się na śniadanie

  • 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    -szklanka mąki pszennej
    -1/2 szklanki mleka
    -1/2 szklanki wody
    -1 jajko

    Farsz:
    -opakowanie mrożonego szpinaku
    -1 cebula (mała)
    -opakowanie fety
    -2-3 łyżki śmietany 12%
    -sól, pieprz

Naleśniki ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki smażymy. Ciasto musi być na tyle lejące aby naleśniki wyszły nam jak najcieńsze. Gotowe naleśniki odkładamy w ciepłe miejsce lub przykrywamy miską aby nie wystygły
  • 2. Na osobnej patelni smażymy cebulę i mrożony szpinak. Wodę ze szpinaku odparowujemy aby miał konsystencję budyniu. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Kroimy w kostkę fetę i dodajemy do farszu. Wszystko mieszamy
  • 3. Na każdy naleśnik kładziemy farsz wedle uznania i zwijamy. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy