Naleśniki ze szpinakiem i musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaczynami od przygotowania ciasta naleśnikowego. Do wysokiego naczynia wlewamy wodę i mleko a następnie wbijamy jajko i mieszamy trzepaczką. Następnie przesiewamy stopniowo jednocześnie mieszając mąkę. Ciasto odstawiamy.
2.Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie wykładamy zamrożony szpinak, smażymy pod przykryciem dopóki się nie rozmrozi. W tym samym czasie kroimy drobno cebulę, którą wrzucamy do rozmrożonego szpinaku i dalej dusimy 5 min. Potem dodajemy posiekany czosnek. Wszystko razem smażymy jeszcze chwilę.
3.Mieszamy w osobnym naczyniu śmietanę z musztardą a następnie wlewany do szpinaku, dokładnie mieszając. Doprawiamy. Czekamy aż się podgotuje. Gotujemy jeszcze ok. 5 min. Farsz nakładamy na naleśniki, zawijamy i smacznego
Porady
zamiast śmietany można użyć jogurtu greckiego lub innej ulubionej musztardy.
Komentarze