Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

0 (0 ocen)

  • 60 min

Na widok szpinaku robiło mi się nie dobrze gdy spróbowałam raz w naleśnikarni, naleśnika z szpinakiem na którego namawiał mnie mój mąż to się po prostu zakochałam w szpinaku był tak pyszny że postanowiłam sama zrobić.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    3,5 szklanki mąki
    450ml mleka
    450ml wody gazowanej
    2 jajka
    szczypta soli

    Składniki na farsz:
    opakowanie mrożonego szpinaku (450g)
    opakowanie sera feta
    pół szklanki startego żółtego sera
    pieprz i sól do smaku
    troszkę oleju

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przełożyć wszystkie składniki na ciasto i wymieszać na gładką masę. Usmażyć naleśniki. Szpinak pozostawiamy do rozmrożenia, na patelnie wlewamy troszkę oleju wrzucamy szpinak i mieszamy do czasu aż woda z szpinaku wyparuje doprawiamy do smaku solą i pieprzem następnie dodajemy pokruszoną fetę i ser żółty. Dobrze wymieszać. Dusić na małym ogniu jeszcze kilka minut, aż ser się ładnie pokruszy/stopi a farsz nie będzie wodnisty. Nakładać na wcześniej upieczone placki i zawijać.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy