naleśniki
Masa serowa:
1/2 kg sera śmietankowego
1/2 słoiczka z konfitury z płatków róży
cukier puder.
Dodatkowo:
10 dag białej czekolady
1-2 łyżki masła
4 łyżki mleka
Naleśnikowe kopertki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki usmażyć z ulubionego przepisu.
2.Ser zmiksować na gładką masę i wymieszać z konfiturą, następnie dosłodzić cukrem pudrem do swojego smaku ja dałam około 2 łyżek. 1/2 czekolady zetrzeć na wiórki przy pomocy noża.
3.Na środku naleśnika ułożyć porcję sera, posypać wiórkami z czekolady, złożyć w kopertę bez rozsmarowywania sera.
4.Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim złożone naleśniki.
5.Pozostałą czekoladę rozpuścić z mlekiem. Naleśniki podawać gorące i chrupiące polane sosem z białej czekolady, udekorowane kleksem konfitury.
Komentarze