Naleśnikowe kopertki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne i chrupiące naleśniki w wersji deseru.

  • 30 min

Składniki:

  • naleśniki
    Masa serowa:
    1/2 kg sera śmietankowego
    1/2 słoiczka z konfitury z płatków róży
    cukier puder.
    Dodatkowo:
    10 dag białej czekolady
    1-2 łyżki masła
    4 łyżki mleka

Naleśnikowe kopertki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki usmażyć z ulubionego przepisu.
  • 2. Ser zmiksować na gładką masę i wymieszać z konfiturą, następnie dosłodzić cukrem pudrem do swojego smaku ja dałam około 2 łyżek. 1/2 czekolady zetrzeć na wiórki przy pomocy noża.
  • Naleśnikowe kopertki 3. Na środku naleśnika ułożyć porcję sera, posypać wiórkami z czekolady, złożyć w kopertę bez rozsmarowywania sera.
  • Naleśnikowe kopertki 4. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim złożone naleśniki.
  • 5. Pozostałą czekoladę rozpuścić z mlekiem. Naleśniki podawać gorące i chrupiące polane sosem z białej czekolady, udekorowane kleksem konfitury.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy