Naleśnikowe zawijańce z łososiem

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna i zdrowa przekąska. Polecam

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO NALEśNIKOWE:
    - mleko zwykłe: 1 szklanka
    - mąka pszenna: 0.75 szklanki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - woda mineralna gazowana: 1 łyżka
    FARSZ NALEśNIKOWY:
    - wędzony łosoś w plastrach: 150 gramów
    - serek śmietankowy: 5 łyżek
    - koperek swiezy posiekany: 3 łyżki
    - musztarda delikatesowa: 0.2 łyżeczki
    - Jajko: 1 sztuka

Naleśnikowe zawijańce z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy mikserem i dodajemy jajko.i smażymy naleśniki na rozgrzanej wcześniej patelni.
    Odkładamy ja na talerz i smarujemy serkiem śmietankowym. Posypujemy drobno posiekanym koperkiem i układamy plastry wędzonego łososia. Całość delikatnie smarujemy cieniutką warstwą musztardy delikatesowej. Zawijamy i kroimy na około 3 cm kawałki. Każdy kawałek dekorujemy dodatkowo koperkiem.

Komentarze

Podobne przepisy