Naleśnikowy rożek

0 (0 ocen)

Pyszna przekąska o wielu smakach i dodająca energii.

Składniki:

  • Ciasto:

    1 szklanka mleka
    15 dag mąki kukurydzianej
    2 jaja
    sól
    olej

    Nadzienie:

    4 plastry szynki
    4 plastry sera żółtego
    papryka czerwona
    por
    1/2 kapusty pekińskiej
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    puszka kukurydzy
    zioła prowansalskie

    Sos:

    duży jogurt naturalny
    granulowany czosnek
    sól
    pieprz

Naleśnikowy rożek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki wbijamy jajka i wlewamy mleko. Solimy i miksujemy na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy 4 naleśniki.
  • 2. Paprykę i pora kroimy w cienkie słupki. Tuńczyka odsączamy i mieszamy z kukurydzą. Kapustę drobno szatkujemy.
  • 3. Na każdy naleśnik nakładamy plasterek szynki , sera , paski papryki i pora , po łyżce tuńczyka z kukurydzą , oraz kapustę. Zwijamy w rożek i zapiekamy przez 10 min. w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
  • 4. Składniki na sos mieszamy i polewamy ciepły rożek . Obsypujemy ziołami.

Porady

Rożki można zrobić wcześniej , a przed podaniem tylko zapiec.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy