Napoleonki bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 20 min

To ciasto zawsze wychodzi i wszystkim smakuje!

  • 20 min

Składniki:

  • 5 szklanek mleka
    szklanka mąki
    kostka masła lub margaryny
    budyń śmietankowy
    4 żółtka
    cukier waniliowy
    5 paczek herbatników

Napoleonki bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem, mąką, żółtkami i wlać do gotującego się mleka. Mieszając gotować aż masa zgęstnieje. Połowę herbatników ułożyć na blasze posmarowanej masłem, przykryć gorącym kremem i resztą herbatników. Posypać cukrem pudrem. Pozostawić do ostygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy