Naranjas rellenas

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomarańczowe meksykańskie niebo w gębie!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • KREM POMARAńCZOWY:
    - pomarańcze: 4 sztuki
    - cukier puder: 2 łyżki
    - mąka ziemniaczna (czubata łyżka): 1 łyżka
    - serek mascarpone: 250 gramów

Naranjas rellenas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze kroimy w 2/3 wysokości i wyciskamy z nich sok tak, by nie uszkodzić skóry. Sok warto wyciskać na sitko, by ustrzec się pestek i innych farfocli.
    P.S. Miąższ można wydłubać łyżeczką i dopiero wtedy wycisnąć z niego sok.
  • 2. Sok mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną. Gotujemy na małym ogniu, aż odparuje i zgęstnieje.
  • 3. Tak powstały kisielek studzimy i chłodny miksujemy blenderem z serkiem mascarpone na gładką puszystą masę.
  • 4. Krem przed podaniem umieszczamy w lodówce na godzinkę czy dwie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy